Londen

Voor een stedentrip met kinderen zit je in Londen goed. Zoveel te zien dat je er in principe elk jaar terug kunt gaan voor een compleet andere trip. Waar moet je heen?

10 x doen met kinderen in Londen

 • doe de begeleide Harry Potter wandeltour! Boek deze tour alvast in Nederland.
  Wil jij ook nog naar de studio’s dan kun je een een gezinsticket (2 volwassenen, 2 kinderen) kopen voor EUR 166 (GBP 148), dan moet je nog wel even vervoer naar de studio’s regelen. Voor EUR 99,75 kun je een tour inclusief busvervoer boeken.
 • als Londenaar voor even kun jij niet om de Diana Memorial Playground heen. Piratenschip, natuurspeeltuin, indianententen, glijbanen, the works! Gratis. (westkant van de Kensington Gardens, metrostaion Queensway)
 • Baja bikes heeft een Londen met kinderen fietstour met Nederlandse gids. Top om zo de stad weer een beetje beter te verkennen!
 • Discovery Children’s Story Centre helpt je een regenachtige dag door te komen. Eindeloos spelen met kleintjes! Maak je eigen verhaal in deze ruimten waar elke fantasie tot leven komt. Familie pass al voor GBP 22,-
  Geen idee wat je je moet voorstellen van deze attractie? Hop on the Lollipopter en check hier een filmpje. Leuk tot en met een jaar of 6/7.
 • in duur Londen is het soms wel eens prettig om een gratis activiteit te kunnen doen. Het V&A is gratis én herbergt een fijne collectie. Dagelijks zijn er gratis activiteiten. Er is een dependance aan de andere kant van de stad: V&A Museum of Childhood. Ook hier zijn dagelijks activiteiten voor kinderen.
 • op Mudchute farm kun je heerlijk spelen, spelen, spelen. 32 Hectare platteland, vlakbij Canary Wharf (metro: Canary Wharf | DLR: Crossharbour). Voor meer info: klik hier.
 • vanaf Greenwich park heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Ook kun je naar de sterrenwacht en over de nul-meridiaan hoppen. Of bezoek de klipper Cutty Sark (gebouwd in 1869), lunchen doe je bij Greenwich Market (dagelijks vanaf 10:00)
 • tienertip: Jack the Ripper tour
 • Jamie’s Italian is een fijn plekje waar je lekker kunt genieten. Die in Covent Garden is onze favoriet! Je kunt in Covent Garden ook geweldig leuk shoppen. De Bloch danswinkel, spellenwinkel Orc’s Nest, kleurrijke meidendingen bij Cath Kidston, Urban Outfitters en ga ook zeker even langs Muji, een soort Japanse Flying Tiger.
 • ga je tegen kerst naar Londen, verwacht dan een en al sfeer. Trek zeker een paar uur voor winterkermis Winterwonderland uit! De geur van gepofte kastanjes, geroosterde mais en gesuikerde nootjes vechten in je neus om aandacht, terwijl overal kerstmuziek draait. It’s the season to be jolly!

Overnachten in Londen met kinderen

Appartement met aparte slaapkamer: Westbourne Terrace
Kleinschalig B&B: B&B Belgravia
Centraal gelegen hotel: Zhotel Covent Garden
Budgetkeuze: Rooms @175
Luxe hotel: Ham Yard hotel

Vervoer in Londen

In Londen is de metro verreweg het meest ideale vervoersmiddel. Om hiermee te kunnen reizen, koop je het best een Oyster Card. Wil je deze van tevoren aanschaffen, check dan de site van Visit Britain.

Voorbereiding op deze citytrip met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *