Porto

Porto bruist! En alleen daarom is het een perfecte plek voor een stedentrip met kinderen. Ga lekker op de kade zitten en wijs alle soorten van vervoer aan. Dwaal langs streetart.

10 x doen met kinderen in Porto

 • Ga lekker wandelen! Schaf het boekje Time To Momo aan (zie hieronder) en doe de urban wandeling in de wijk Santo Ildefonso.
 • San Ignaco Zoo. In deze dierentuin kun je door een leeuwentunnel lopen. Heel erg leuk! Skip de rij? Koop je kaartje alvast HIER.
 • op de fiets door de stad zie je meer. Baja heeft diverse tours in deze fijne stad.
 • in park Palácio de Cristal zijn veel schaduwrijke plekken én er is een speeltuin. Een heerlijke plek voor een picknick!
 • museum World of Discoveries is een toffe met kids. In dit museum zie, voel en beleef je de ontdekkingen die de Portugezen door de jaren heen gedaan hebben. Interactief en fun!
  Alvast reserveren kan HIER.
 • Sea Life Porto is goed te combineren met een bezoekje aan het strand en een mooie verdedigingstoren. Kaartjes koop je alvast HIER.
 • Een boottochtje over de Douro is bijna niet te missen. Je vaart onder de verschillende imposante bruggen van Porto door. Een kaartje kopen kan alvast, maar ik raad aan het ter plaatse te regelen, je kunt namelijk nog onderhandelen over de prijs, zeker met (kleine) kinderen.
 • aan de Av. de Diogo Leite in het Vila Nova de Gaia gedeelte van de stad zijn diverse restaurantjes die uitkijken de prachtige brug. Zoek hier een lekker plekje uit en verwonder je over alles wat beweegt in deze stad.
 • TIENERTIP: er zijn diverse streetart tours te boeken, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan!
 • Praia do Homem do Leme, een perfect strandje met kids, mét een speelplaats met boot.

Overnachten in Porto met kinderen

Hotelkamer met aparte slaapkamer: HF Ipanema Porto
Kleinschalig B&B: Bridge-IT
Centraal gelegen hotel: Pao de Acucar
Budgetkeuze: Hygge House
Luxe: Vila Foz

Vervoer in Porto

Porto is een vrij grote stad. De taxi is goedkoop. Een hop on hop off bus vinden wij geen aanrader. Ga liever gewoon met het openbaar vervoer, dan ben je sneller van A naar B.

Met de Porto card maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en krijg je korting op drie bovengenoemde attracties (World of Discoveries, Sea Life, Santo Ignaco Zoo) en mag je een gratis boottochtje maken.

Hier verkrijgbaar voor 1,2, 3 of 4 dagen.

Voorbereiding op deze citytrip met kinderen

Lezen: Harry Potter is voor een deel verzonnen toen JK Rowling zelf nog les gaf in Porto. Boekhandel Livraria Lello (waarvoor je een entreekaartje nodig hebt!) is nog steeds een goed bezochte plek waar mevrouw Rowling haar inspiratie opdeed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *