Wenen

Wenen is een mooie bestemming voor een stedentrip met kinderen. Ze kunnen er bijna overal vrij rondlopen. Het is een compacte stad en er zijn overal parkjes.

10 x doen in Wenen met kinderen

 • de Zoo is de oudste van de wereld! Die mag je natuurlijk niet missen. Hij is gelegen in de paleistuinen van Schloss Schönbrunn. Skip de rij en koop hier je kaartje.
 • Wenen is een prima stad om op de fiets te verkennen. Doe een toffe tour met Baja Bikes.
 • in het Prater (park) staat een grote kermis met allerlei toffe atracties, van een zweef die tot enorme hoogtes reikt, tot haast antieke achtbaantjes voor hele kleintjes. Zeker een bezoekje waard. De kermis is gratis te bezoeken en voor de attracties kun je een pas kopen of gewoon los betalen.
  In elk geval is een twintig minuten durend ritje met het reuzenrad een must, koop alvast een kaartje.
 • een van de tofste musea met kinderen is die bij schloss Schönbrunn. Hier kunnen kinderen op speelse wijze leren hoe de kinderen vroeger in en rondom een kasteel leefden.
 • de Spaanse rijschool in Wenen is een van de specifieke attracties van de stad die je nergens anders vind. Een hele performance uitzitten is niet voor elk kind geschikt.
  Wist je dat je ook de morning practice kunt bezoeken?
  En voor de echte paardenmeisjes en jongens is de rondleiding door de stallen een must!
 • in Wenen kun je fantastisch eten. Wil je een écht Wiener Schnitzel eten? Ga dan naar Plachutta’s Gasthaus zum Oper (Walfischgasse 5). wel even reserveren.
  Ook leuk, ga eens chique ontbijten bij theehuis Haas&Haas, daar hebben ze zelfs een menu voor kinderen.
 • natuurlijk kun je niet om het eten van een taartje heen. Heel leuk, bij Demel kun je meekijken met de pastry chefs!
 • buiten het centrum heb je een aantal toffe waterspeelplaatsen: Wasserturm Spielplatz (Windtenstrasse 3), waterspeelplaats Donauinsel (U1 tot station Donauinsel) en Robinson Island (Greinergasse 7).  In het Stadspark vind je een gewone en vrij toegankelijke speeltuin (tegenover restaurant Steiereck)
 • museum ZOOM bij het museumkwartier is speciaal voor kinderen. Dit museum is opgedeeld in belevingen (en naar leeftijd). Je moet deze beleving van tevoren reserveren! Dit kan via de site.
 • het Hundertwasserhaus spreekt veel kinderen aan om zijn bijzonderen kleuren en vormen. Zeker een bezoekje waard!

Overnachten in Wenen met kinderen

Superfijn appartement met heel veel ruimte, net buiten het centrum: Vienna Living Apartments.
Kleinschalig B&B: hotel Schani
Hip & urban: 25hours Vienna
Centraal gelegen hotel: Mercure Wien Zentrum
Budgetkeuze: hotel Mocca
Luxe hotel: Vienna Marriott (met zwembad)

Vervoer in Wenen

De Vienna City Card is een fijne kaart waarmee je gratis met het OV kunt reizen en heel veel mooie kortingen krijgt. Ook geldig in de hop on hop off big bus! Kinderen tot en met 15 jaar maken gratis gebruik van het openbaar vervoer (identificatie verplicht).

Voorbereiding op deze citytrip met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *